Nu live: Top 250 2024!
Erasmus Centre for Entreperneurship

Top 250

Erasmus Centre for Entreperneurship
Erasmus Centre for Entreperneurship

Wat is het?

Top 250 belicht de 250 meest innovatieve en snelst groeiende bedrijven in Nederland en zijn geselecteerd op basis van weging van absolute (in aantal) en relatieve groei (in percentage) van het aantal FTE's tussen 2020 en 2023 (OECD, 2007).

Image description

De editie 2024 van Top 250 Insights Report belicht de meest innovatieve bedrijven en ondernemers die groei stimuleren in heel Nederland. Het rapport van dit jaar onthult belangrijke trends, zoals de toenemende gemiddelde leeftijd van topbedrijven en significante geografische verschuivingen, naast een sterke nadruk op duurzaamheid en genderdiversiteit.

Belangrijkste inzichten

Image description
Noord-Holland blijft koploper met 104 snelgroeiende bedrijven, ondanks een daling ten opzichte van de 114 van vorig jaar, terwijl Zuid-Holland is gestegen van 35 naar 52 bedrijven. Noord-Brabant (30) overtreft Utrecht (22), wat aangeeft dat de status van de Randstad als economische motor van het land moet worden heroverwogen.
Image description

Volwassen bedrijven behouden steeds meer groei

De Top 250 van dit jaar bevat het oudste cohort tot nu toe, met een gemiddelde leeftijd van 16,4 jaar. Het landschap van snelgroeiende bedrijven verschuift naar meer volwassen bedrijven.  

Image description

Meer vrouwen in leiderschap, maar er blijven kloven

Dit jaar hebben 78 van de Top 250-bedrijven (32,5%) ten minste één vrouwelijke oprichter of C-level manager.

quote symbol

Om duurzame groei te behouden, moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze groei niet alleen boven efficiëntie stellen, maar ook dat de inkomsten sneller stijgen dan de kosten. Hoewel dit in de beginfase van snelle groei niet altijd mogelijk is, is het een noodzakelijke stap voor bedrijven die consistent willen blijven groeien.

Image description

Onze aanpak

Top 250 van Nederland is een jaarlijkse onderzoekspublicatie van Erasmus Centre for Entrepreneurship, ondersteund door nlgroeit, Dealroom, HelloPrint, Upstream en Gemeente Rotterdam. Dit rapport geeft actueel inzicht in de Top 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland. De lijst onderscheidt zich van andere lijsten door de focus op zowel absolute als relatieve (in percentage) groei van bedrijven die aan het begin van de meetperiode al 10 FTE's hebben.

Op zoek om jouw bedrijf op te schalen?

Strategic Foresight en Futures Thinking stelt bedrijven in staat om te reageren op onzekerheden, het innovatievermogen te verbeteren en hun strategie toekomstbestendig te maken. Deze interactieve sessies nemen het voorbeeldgebruik van Strategic Foresight door wereldwijde organisaties zoals het World Economic Forum en passen dit toe op het MKB.

Informeer hier!
View the Top 250 Groeibedrijven 2024 on Dealroom

Meer weten?

Ontdek onze Instagram feed

Volg ons op sociale media

  • LinkedIn icon
  • Instagram icon
  • Youtube icon
  • Tiktok icon

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op:

We horen graag iets van je! Of je nu een vraag hebt over onze producten, programma's of iets anders, ons team staat klaar om alle vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@ece.nl.

ECE green circle pattern
© 2024 Erasmus Centre for Entrepreneurship